Till minne av Ulla Antonsson

Med stor sorg behöver ARQ meddela att tidigare ordförande Ulla Antonsson, har gått bort. Efter en kort tids sjukdom i form av en aggressiv cancer lämnade hon oss i början av sommaren.

Ulla var ordförande för ARQ:s forskningsstiftelse i många år och under hennes år vid rodret har en stor mångfald av projekt beviljats anslag som har främjat forskning inom arkitektur, samhällsplanering, byggnadsplanering och projektering. Hon ledde arbetet med säker hand.

Ulla var en passionerad arkitekt med stor begåvning, och en god vän. På många sätt var hon unik i att dela med sig av sin kunskap, att lyfta fram arbetskamrater och att vägleda oss andra.

1979 började Ulla hos White Arkitekter, direkt efter arkitektexamen från Chalmers. Under sina 43 år på White har hon arbetat med många projekt. Hennes särskilda inriktning blev transformationer av en rad befintliga byggnader som fått stor uppmärksamhet och belönats med arkitekturpriser. Hon har också varit lärare och professor på Chalmers i nio år vid sidan av kontorsarbetet.

Ulla lämnar ett stort tomrum efter sig i ARQ:s styrelse och vi kommer att sakna henne mycket.

Carl Bäckstrand kommer ta över som tillfällig ordförande.